Treningsresort, 23.-25.okt
 

Vi inviterer til ei helg der vi gjennom bevegelse finner styrke og ro. Hvis du har kjennskap til yoga eller pilates vil du i dette spennende helgekurset med fokus på bindevevstrening (Slings Myofascial Training), gjenkjenne flere stillinger og få nye holdepunkter.

Kurset passer også godt for deg som ønsker et mer bevisst forhold til mulighetene kroppen har gjennom helhetlig trening. 
 

Kursholder Hege Holte Østbye (46) har en lang karriere bak seg som profesjonell danser på høyeste nivå i flere av Norges største dansekompanier. Et mer enn 25 år langt beintøft treningsregime har gitt Hege uvurderlig kunnskap om helhetlig trening, restitusjon, skadeforebygging og avspenning.

Hun er utdannet bachelor i dans, bachelor i idrett, har undervist og praktisert yoga og pilates i en årrekke (sist gjennom Studio Pilates i Tromsø) og har de seneste årene som en de første i Norge utdannet og sertifisert seg innen Slings Myofascial Training. Hege har flere års erfaring som personlig trener og treningsinstruktør. 
 

Slings Myofascial Training (bindevevstrening) er et konsept opptatt av relasjonen «bodymind», og benytter samarbeidet muskler og bindevevet har i alt vi gjør. Vi har bevisst tilstedeværelse inn i bevegelser som er rolige, dynamiske, rytmisk, stimulerende og oppkvikkende, samt avspennende.
 

Om Slings Myofascial Training
Bindevevet ditt bygger og fornyer seg ettersom du utsetter det for bevegelse. Hvordan vi forholder oss mentalt til bevegelse og avspenning har også betydning. Muskel-bindevevstrening fokuserer på å benytte bindevevets kvaliteter som støtte, styrke, elastisitet, gli- og endringsevne i samarbeid med muskulaturen, nervesystemet og
bevisstheten. Musklene dine er vevd inn i bindevevsystemet og er med å spenne, trekke og avspenne i bindevevet. 
Dette er et samspill vi kan jobbe bevisst med, for å gi kroppen styrke, bevegelighet, spenst og avspenning. Bindevevet spiller en ledende rolle i dynamisk stabilitet og bevegelse. Med utgangspunkt i forskningsbasert kunnskap har Slings Myofascial Training satt dette i system sammen med bevegelser fra andre veletablerte fagområder som yoga og pilates. Dette gir en helhetlig bevisst trening med mål om en sunn kropp i balanse. 

 

Om kursholder Hege Holte Østbye
 

Som en av få i Norge har tromsøkvinnen Hege Holte Østbye de siste årene utdannet seg som Slings Myofascial Training Teacher (konsept fra Art of motion, Sveits, via forskningen til  Thomas Myers, Anatomy Trains). 
 

  • Utdannet danser (3-årig høyskole) ved Rambert School of Ballet and Contemporary London

  • Utdannet pedagog med Bachelor Idrett fra Høyskolen i Bergen

 

  • Har arbeidet som profesjonell dansekunstner i 16 år i bl.a. Carte Blanche (Norges nasjonale kompani for samtidsdans) og turnert i inn- og utland

  • Etter endt aktiv dansekarriere jobbet frilans med å skape, veilede og iscenesett koreografi og trening på ulike arenaer, kultur- og videregående skoler, frie teatergrupper og ved Hålogaland Teater i Tromsø

 

  • Hege er fast tilknyttet Studio Pilates i Tromsø hvor hun underviser i dans, pilates matte- og reformer, EMT og Yin Yoga

Priser

Treningsresort 23. - 25. oktober

 

Kurshelgen inneholder

 

Undervisning/trening - 1300,-

fredag, lørdag og søndag 

 

Oppholdet ved Yggdrasiltunet3930,-

Nydelig hjemmelaget mat / fullpensjon

Enerom for to dager

Tilgang til jacuzzi og badstue.

Rekreasjon, og tid bare for deg selv

 

Det er ikke mulighet for å melde seg på kurset uten å bo ved kursstedet. 

Påmelding

 

Program

 23 - 25 oktober

 

Fredag

17.30 Innsjekk

18.30 – 19.30 - Slings Myofascial Training

19.30 Kveldsmat   

 

Lørdag

09.00 Frokost

90 min Slings Myofascial Training + teori

14.00 Lunsj

90 min Slings Myofascial Training

19.00 Middag   

 

Søndag

09.00 Frokost 

90 min Slings Myofascial Training

60 min relaxfokusert trening

Lunsj kl 13.30

 

Yggdrasiltunet@gmail.com

 (+47) 91564264