top of page
Hege.jpg

Treningsresort, 23.-25.okt
 

Vi inviterer til ei helg der vi gjennom bevegelse finner styrke og ro. Hvis du har kjennskap til yoga eller pilates vil du i dette spennende helgekurset med fokus på bindevevstrening (Slings Myofascial Training), gjenkjenne flere stillinger og få nye holdepunkter.

Kurset passer også godt for deg som ønsker et mer bevisst forhold til mulighetene kroppen har gjennom helhetlig trening. 
 

Kursholder Hege Holte Østbye (46) har en lang karriere bak seg som profesjonell danser på høyeste nivå i flere av Norges største dansekompanier. Et mer enn 25 år langt beintøft treningsregime har gitt Hege uvurderlig kunnskap om helhetlig trening, restitusjon, skadeforebygging og avspenning.

Hun er utdannet bachelor i dans, bachelor i idrett, har undervist og praktisert yoga og pilates i en årrekke (sist gjennom Studio Pilates i Tromsø) og har de seneste årene som en de første i Norge utdannet og sertifisert seg innen Slings Myofascial Training. Hege har flere års erfaring som personlig trener og treningsinstruktør. 
 

Slings Myofascial Training (bindevevstrening) er et konsept opptatt av relasjonen «bodymind», og benytter samarbeidet muskler og bindevevet har i alt vi gjør. Vi har bevisst tilstedeværelse inn i bevegelser som er rolige, dynamiske, rytmisk, stimulerende og oppkvikkende, samt avspennende.
 

Om Slings Myofascial Training
Bindevevet ditt bygger og fornyer seg ettersom du utsetter det for bevegelse. Hvordan vi forholder oss mentalt til bevegelse og avspenning har også betydning. Muskel-bindevevstrening fokuserer på å benytte bindevevets kvaliteter som støtte, styrke, elastisitet, gli- og endringsevne i samarbeid med muskulaturen, nervesystemet og
bevisstheten. Musklene dine er vevd inn i bindevevsystemet og er med å spenne, trekke og avspenne i bindevevet. 
Dette er et samspill vi kan jobbe bevisst med, for å gi kroppen styrke, bevegelighet, spenst og avspenning. Bindevevet spiller en ledende rolle i dynamisk stabilitet og bevegelse. Med utgangspunkt i forskningsbasert kunnskap har Slings Myofascial Training satt dette i system sammen med bevegelser fra andre veletablerte fagområder som yoga og pilates. Dette gir en helhetlig bevisst trening med mål om en sunn kropp i balanse. 

 

Det meste av trening er bindevevstrening, en er avhengig av både bindevev og muskler for å gjøre øvelser, yoga og dans er eksempler på myofascial trening (bindevevstrening). Det som er fint med Slings myofascial trening er at det også har med seg forskning. Tom Myers og andre har sett på hvordan kroppen henger sammen i over 20-år. De har dissekert kropper og sett at muskler og bindevev henger sammen i ulike baner, en bane går f.eks helt fra fotsålen, hele veien opp baksiden av kroppen, over skallen til øyenbrynene. Derfor er det hensiktsmessig å se på det som ett system, ikke bare trene leggen og øvre rygg, men jobbe med det som ett system (downward dog/ front support «planken») i tillegg til dele opp når behov for det.

Det et mange system som henger sammen, f.eks «deep front line», som strekker seg fra fotsålen, opp til innside lår (adductorene), bekkenbunnen, via bl.a. hoftebøyeren (psoas) opp videre inni overkroppen til tunga (muskler og bindevev som henger sammen). Derfor kan man sjekke hvis du f.eks er stram i kjeve/øvre hals, kan det være kompensasjon for svakt senter (bekkenbunn/core) eller motsatt at spenning i bekkenbunn har lagd spenning i øvre hals/kjeve.

 

I styrketrening har det ofte vært fokus på trene ulike muskelgrupper, mye pga at de før i anatomien så på utspring og feste til hver muskel alene (tok bort bindevevet). Det er ingenting galt i det, men det er veldig gøy å vite sammenhenger så man kan ta hensyn til det i treningen. F.eks i hamstringene kan de ulike musklene ha hengt seg sammen, mellom muskelbukene danner det seg litt «edderkoppnett» av bindevev som gjør at musklene ikke glir så godt, derfor kan de ikke fungere optimalt, kan gi evt gi kramper eller strekk. Vi jobber med at det skal være gli mellom musklene som er ved siden av hverandre eller over/under hverandre, slik at de kan utvikle mer kraft i sin lengderetning. Vi «drar» gjennom ulike øvelser bort «edderkoppnettet», f.eks at muskulatur og bindevev knyttet til armer kan gli over dypere ryggmuskler.

 

Du vil få øvelser for de forskjellige «banene» (det vi kaller slings), oppleve hvordan det henger sammen, jobbe både i hele banen og lokalt over ett ledd. Ulike øvelser som stimulerer til gli mellom banene, jobbe med spenst/ med lengde/ styrke i et lokalt/større område. Holdepunkter/fakta fra det kan du integrere inn i treningspraksisen din. Øvelser fra helgen kan du gjøre som eqenpraksis, men tenker i løpet av en helg er det mer å se/oppleve, kanskje lære noe nytt om kroppen og om deg selv som du kan ta inn i det du allerede gjør, som kanskje allerede er myofascial trening/bindevevstrening.

 

Link til Tom Myers: 

https://www.anatomytrains.com/

 

Link til Slings myofascial training konseptet:

https://www.art-of-motion.com/en/slings/concept

 

 

 

Om kursholder Hege Holte Østbye
 

Som en av få i Norge har tromsøkvinnen Hege Holte Østbye de siste årene utdannet seg som Slings Myofascial Training Teacher (konsept fra Art of motion, Sveits, via forskningen til  Thomas Myers, Anatomy Trains). 
 

  • Utdannet danser (3-årig høyskole) ved Rambert School of Ballet and Contemporary London

  • Utdannet pedagog med Bachelor Idrett fra Høyskolen i Bergen

 

  • Har arbeidet som profesjonell dansekunstner i 16 år i bl.a. Carte Blanche (Norges nasjonale kompani for samtidsdans) og turnert i inn- og utland

  • Etter endt aktiv dansekarriere jobbet frilans med å skape, veilede og iscenesett koreografi og trening på ulike arenaer, kultur- og videregående skoler, frie teatergrupper og ved Hålogaland Teater i Tromsø

 

  • Hege er fast tilknyttet Studio Pilates i Tromsø hvor hun underviser i dans, pilates matte- og reformer, EMT og Yin Yoga

Priser

Treningsresort 23. - 25. oktober

 

Kurshelgen inneholder

 

Undervisning/trening - 1300,-

fredag, lørdag og søndag 

 

Oppholdet ved Yggdrasiltunet3930,-

Nydelig hjemmelaget mat / fullpensjon

Enerom for to dager

Tilgang til jacuzzi og badstue.

Rekreasjon, og tid bare for deg selv

 

Det er ikke mulighet for å melde seg på kurset uten å bo ved kursstedet. 

Påmelding

 

Program

 23 - 25 oktober

 

Fredag

17.30 Innsjekk

18.30 – 19.30 - Slings Myofascial Training

19.30 Kveldsmat   

 

Lørdag

09.00 Frokost

90 min Slings Myofascial Training + teori

14.00 Lunsj

90 min Slings Myofascial Training

19.00 Middag   

 

Søndag

09.00 Frokost 

90 min Slings Myofascial Training

60 min relaxfokusert trening

Lunsj kl 13.30

bottom of page